New England - Symmetri och stolt arkitektur

Dessa hus med inspiration hämtad från den amerikanska östkusten kännetecknas av de ståtliga stolparna vid entréerna, generösa verandor under tak och klassiskt tätspröjsade fönster. Med en tidlös arkitektur, sadeltak i svart tegel och liggande panel, tillsammans med husens detaljer med dekorlister runt foder, pelare och tak, skapas ett gediget och genomarbetat intryck, vilket för tankarna till den amerikanska kolonialtiden.

Romantiskt och pampigt

Romantiskt och pampigt

Från regionen New England, på den amerikanska östkusten, har vi både hämtat inspiration, plockat detaljer och namngivit husen; New Hampshire, New Hampton och New Haven. De ståtliga stolparna vid entréerna, generösa verandor under tak och klassiskt tätspröjsade fönster för tankarna till den amerikanska kolonialtiden. Husens detaljer, med Bra Hus egenutvecklade dekorlist runt foder, pelare och tak, ger ett gediget och genomarbetat intryck. I några av våra New Englandhus är innertakshöjden över normalhöjd, för att stärka dess redan pampiga och romantiska karaktär.

Karaktärsdrag

Liggande panel

Liggande panel

Panelsättningen på New England husen är liggande panel. 

Väl tilltagna knutbrädor

Väl tilltagna knutbrädor

Samtliga New England hus har har väl tilltagna knutbrädor som förstärker dess pampiga karaktär.

Klassiskt sadeltak med tegelpannor

Klassiskt sadeltak med tegelpannor

Klassiskt sadeltak med tegelpannor är det som passar New England stilen allra bäst. Tegelpannorna finns i en mängd olika kulörer, välj den färg som passar till just ditt hus.

Tätspröjsade fönster

Tätspröjsade fönster

Normalstora, tätspröjsade fönster är det som utmärker New England stilen och förstärker dess romantiska känsla. 

Av Bra Hus utvecklade foder samt dekorlister vid stolpar och längs takfoten

Av Bra Hus utvecklade foder samt dekorlister vid stolpar och längs takfoten

Bra Hus har tagit fram en egentillverkad dekorlist som är placerad runt foder, pelare och tak. Detta för att förstärka den pampiga känslan som våra New England hus står för och samtidigt får dom ett genomarbetat intryck.

Upptäck våra hus i New England stil

Beställ katalog