Bygga nytt hus – Vi vet vad som gäller

Hur går man tillväga när man vill bygga ett nytt hus? Vad bör man tänka på? Vår långa erfarenhet inom byggbranschen har lärt oss att svaren på dessa frågor kan skilja sig beroende på vem man är och vilka önskemål man har. Den växande barnfamiljen har sannolikt helt andra önskemål än det äldre paret vars barn har flyttat hemifrån och som är på jakt efter ett modernt men mindre boende.

Vad är viktigt att tänka på vid val av leverantör till sin nybyggnation?

Först och främst, välj en seriös leverantör

Det finns många erfarna leverantörer av nyckelfärdiga, prefabricerade och monteringsfärdiga hus att välja mellan. Sök på nätet och läs vad som skrivs om de olika leverantörerna.

Produkten

Vad söker du och vilka leverantörer kan tillgodose dina behov? Kanske hittar du ett monteringsfärdigt drömhus direkt i en katalog. Om inte så är det viktigt att ta reda på vad du kan och får ändra på, och till vilken kostnad det kan ske.

Kalkylen

är en annan viktig del när du väljer leverantör. Vad kommer mitt hus att kosta? Många leverantörer föreslår att kunden själv skall stå för en stor del av arbetet, för att på så vis sänka kostnaderna. Vad många inte tänker på är att det kan ta längre tid att färdigställa huset om man väljer att utföra stora delar av arbetet själv. Med längre byggtid tillkommer i regel också dubbla boendekostnader, något som i sin tur gör att hela historien i slutändan kan bli dyrare än om man överlåtit arbetet till byggföretaget.

Kvalitet

Vad får jag för mina pengar? Kvalitet är extremt viktigt och då inte bara under tiden du själv ska bo i huset, utan den påverkar också andrahandsvärdet vid en eventuell framtida försäljning.

Driftkostnader

Här ingår självklart kostnader för energi, men även för framtida underhåll. Med en byggnation av hög kvalité minskar behovet av underhåll, vilket sänker dina långsiktiga driftskostnader.

Fel och brister

Hur hanterar den tilltänkta leverantören eventuellt uppkomna fel eller brister? Vad säger den information som finns om företaget? Vad säger eventuella referenser? Vilket förtroende inger de människor jag haft kontakt med från denna leverantör?

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår