Är det rätt tid att bygga hus just nu?

Högre räntor, inflation, krig, höga energipriser, bränslekostnader och kostnaderna för livsmedel skjuter i höjden. Självfallet skapar allt som händer i omvärlden stor oro i hur det i en förlängning kommer påverka vår ekonomi. Är det då verkligen läge att bygga nytt hus? Ja, varför inte?

Bygga nytt

Bygga nytt

Du slipper betala fastighetsskatt de första 15 åren

Vid nybyggnation har man ingen fastighetsskatt de 15 första åren.

Ränteavdrag

Ränteavdraget är den rabatt staten ger dig på räntan du betalar för dina lån. Ränteavdraget innebär ett avdrag du har rätt att göra som är 30% av räntekostnaderna upp till 100.000 kr, om man har högre räntekostnader än så har man rätt att dra av 21% på det som överstiger 100.000 kr på ett år.

Läs mer

Amorteringsfritt

Många banker tillåter amorteringsfrihet under något eller några år för lån till nybyggnation.

Tid är också pengar

Att bygga nytt hus ger dig också mer tid över till annat såsom tid för familj, vänner, hobbys och egentid. Ett nybyggt hus har lågt underhållsbehov och behöver inte mycket arbete de första 10 åren. Ha därför med din och din familjs vardagsbehov när ni står inför valet att köpa ett äldre hus, eller bygga nytt.

Utformning

Bygger du nytt hus kan du själv utforma ditt hus efter dina och din familjs behov.

 

Sammantaget är det alltså oftast en god affär att bygga nytt framför att köpa eller renovera ett befintligt hus.

Valet av husleverantör

Att bygga ett hus är för många en av de största investeringarna i livet och det kan då vara svårt att veta vilken husleverantör som är bäst? Det finns flertalet husleverantörer som erbjuder olika typer av hus, med olika innehåll och tillvalsmöjligheter. Det viktigaste här är att välja en leverantör som ger dig en trygghet i ditt husköp och som kan tillgodose alla era behov, så att du får det drömhus du vill ha. Våga också jämföra innehållet i olika leverantörers leveransdeklarationer, då skillnaderna mellan dem ofta kan vara väldigt stora.

Beställ katalog