Hedlunds i mer än 115 år

I hjärtat av Dalarnas skogsområden där furan växer rak och stark, lever och verkar vi inom Hedlunds-koncernen. Våra verksamheter är koncentrerade vid vackra Ore älv i Furudal, 4 mil norr om Rättvik.

Hedlunds grundades av Reinhold Hedlund redan 1903 och idag ägs och drivs företaget av tredje och fjärde generationens familjemedlemmar. Familjekänsla och ansvarstagande har alltid präglat vårt företagande. Vi är ett personligt företag som gärna skapar personlig kontakt med alla våra kunder.


Närheten till skogens råvara med korta transportvägar ger både god ekonomi och låg miljöpåverkan.

Vår långa historia, faktiskt mer än 115 år, där vi upplevt både världskrig och allmänna upp och nedgångar på marknaden, har gett oss en gedigen erfarenhet och kunskap. Vi har alltid satt kunden i fokus och har varit oerhört lyhörda för förändringar på marknaden.

Vår kvalitet och vår flexibilitet, som ger oss en unik förmåga till kundanpassning, är våra största styrkor och idag levererar vi allt från det lite enklare enplanshus till byggnader av mycket komplex natur.


I vår fabrik strävar vi efter att aldrig ge avkall på vår flexibilitet. Kvalitet och yrkesstolthet är starka ledord.

Vi ser oss inte bara som en husleverantör, vi skapar tillsammans med våra kunder deras egna unika hem.

Vårt huvudkontor och husfabrik finns belägna i Furudal. Vi har även ett Bra Hus-center i Borlänge med Teknik & Design-avdelning, köksritare samt delar av vår säljkår.

Välkommen till ett stolt och stabilt familjeföretag där de idag mer än 115 år gamla ledorden i allra högsta grad lever kvar - kvalitet, flexibilitet, personlighet och trygghet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Information med anledning av Corona