Frida Hansdotters favoriter i fjällhuset på Idre Himmelfjäll

Solen skiner över Idre Himmelsfjäll och från terrassen utanför Frida Hansdotters fjällhus breder utsikten ut sig. Vita fjälltoppar, härliga fjällskogar och en knallblå himmel. Det är till samma magnifika utsikt som Frida, och många andra husägare på Idre Himmelfjäll, laddar med frukost skiddagen eller en härligt lång middag några timmar senare.

- Jag trivs verkligen bra i mitt fritidshus Harmoni som jag byggt med BraHus. Köket och matsalsbordet är husets hjärta. Det är här man samlas efter dagen där ute i spåret eller backen och lagar mat och spelar sällskapsspel tillsammans och njuter av utsikten, säger Frida.

En annan av Fridas favoriter i huset är bastun med utsikten och naturstenskänslan i badrummet med svarta detaljer.

- Jag älskar mina inredningsval, att jag vågade gå på brunbetsad panel på väggar och tak. Det passar perfekt i en fjällstuga tycker jag. Jag är supernöjd med valet av kulörer som blev så bra. De svarta detaljerna som är genomgående i hela huset, det beige köket, naturstenskänslan i badrummet till mitt lite dalainspirerade hallgolv som jag tycker ger mycket glädje till entrén. Även min skogstapet tycker jag passar väldigt bra i huset på Himmelfjäll, beskriver Frida.

Groventré med plats för fjällutrustning

Med huset Harmoni från Bra Hus kan Frida välja att samla många vänner för härliga fjälldagar, eller att bara mysa tillsammans med den närmsta familjen för att njuta känslan av lugn och ro och mycket tid. Den generösa hallen med platsbyggd förvaring ser till att hålla ordning och reda på skor och vantar och groventrén rymmer smarta lösningar för snöiga pjäxor, skidor och sommarens cykelutrustning eller vandringskängor.

- Här i mitt hus på Idre Himmelfjäll är det viktigt med praktisk förvaring. Jag vill ha en groventré med smart förvaring av pjäxor och skidor. Pjäxtork och klädvård är på plats men jag väntar in leverans på skidställ, skrattar Frida och visar upp en groventré med lika härlig känsla som det övriga huset. 

Fridas hus har en generös takhöjd och den brunbetsade panelen matchar harmoniskt med inredningsval. Köket med köksön och den stora ljuskronan över matbordet ger ett balanserat lugn till den öppna planlösningen. Fridas känsla för inredning märks särskilt bland detaljerna. I badrummet syns formen av ett par utskurna svarta goggles på en lådfront och utanför entrén har Frida byggt en soffa från en sittlift som är elegant pulverlackerad i matt svart.

- Det här är en ljugarbänk som passar perfekt in på mig, jag som tävlat och åkt skidor världen över, menar Frida.

Frida Hansdotters hus kommer från serien Harmoni från BraHus. Harmoni är en hustyp ritad för fjälldrömmar, skärgårdslugn och med mycket utsikt utanför fönstren. Med Harmoni får du en planlösning som tar vara på varje kvadratmeter. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår