Från OS-guld till ett liv i Harmoni

OS-guld och världens bästa slalomtjej. Ödmjuk, lugn och fokuserad
– det är så vi känner Frida Hansdotter. Efter 15 år som alpin stjärna sätter hon punkt för karriären och stakar ut en ny bana – som ambassadör för Bra Hus i Idre Himmelfjäll.

– Det ska bli spännande att få bygga ett fritidshus med Bra Hus, säger Frida om det stora projektet som nu väntar henne. 

Att bygga ett mysigt fjällboende med stora fönster mot fjällvärlden har alltid varit en dröm.

Vid gondolen till glaciären i Zermatt i Schweiz finns en mysig stuga i backen med namnet Harmoni som alltid fascinerat Frida. Valet av Bra Hus var enkelt, nu går hennes dröm att få bygga sitt eget Harmonihus i uppfyllelse.

– Nu hoppas jag få Harmoni på Idre Himmelfjäll, ler Frida Hansdotter. Bra Hus känns äkta och personligt och jag gillar verkligen vad dalaföretaget erbjuder.

Att det blev skidåkning för Frida Hansdotter är lätt att förklara. Uppväxt i en alpin familj med pappa Hans, som själv tävlat i landslaget, så var det mer eller mindre givet att det blev alpin skidåkning.

– Jag var intresserad av många olika idrotter, men skidåkningen tog snabbt över, berättar Frida.

Allt började i Klackbergsbacken hemma i Norberg, i pappa och mammas ryggsäck innan hon kunde åka själv. Som barn var Frida uppe i Klackbergsbacken alla dagar i veckan, inte bara bland röda och blå käppar utan i skogen, i hoppen, det var där hon la grunden till den skidåkaren hon kom att bli.

I våras satte Frida punkt för sin 15 år långa elitkarriär som innehöll OS-guld, VM-silver och VM-brons samt fyra segrar i världscupen och totalsegrare i slalomcupen 2016. Nu går Frida och sambon Richard Jansson i byggtankar. Frida börjar sin nya bana som ambassadör för Bra Hus och på tomten i Himmelfjäll står snart ett Harmonihus.

Frida Hansdotter hus byggs just nu i Idre Himmelfjäll. I början av 2021 är det inflyttningsklart.

 

Fakta

Namn: Frida Hansdotter
Ålder: 35 år
Bor: Norberg
Familj: Sambo Richard Jansson
Känd för: OS guld, 5 VM-medaljer, 35 pallplatser i världscupen varav 4 segrar, vinnare av totala slalomvärldscupen 2016
Mindre känd för: Kan göra en blomma med min tunga
Favoriträtt: Tacos
Aktuell som: Ambassadör för Bra Hus

 

Se våra exklusiva fritidshus harmoni

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Information med anledning av Corona