Skidförvaring i fjällhuset – Frida tipsar!

I Frida Hansdotters fjällhus Harmoni blev groventrén en självklar prioritet. Här finns plats för allt som är viktigt på fjället både sommar och vinter. Skidorna står i ett eget ställ precis innanför dörren och pjäxorna har praktisk tork på väggen. Frida ger dig bästa tipsen för hur du förvarar din skidutrustning allra bäst.


Hur vill du leva i ditt fjällhus?

Drömmarna om en egen fjällstuga är många och rymmer soliga skiddagar, härliga hösthelger och så de ljusa sommarnätterna. Planera för dina drömmar så att det blir precis som du tänkt dig: hur vill du leva i ditt fjällhus?

Se upp för rost på skidorna

Se upp för rost på skidorna

För Frida är skidorna förstås viktiga. I groventrén står skidstället där skidorna får rinna av efter en dag i backen.

”Om skidorna inte får torka ordentligt så kan kanterna bli rostiga” berättar Frida. Rost gör kanterna slöa och skidorna långsamma.

Långtidsförvaring i förrådet

Långtidsförvaring i förrådet

Hemma hos Frida ska hela familjens skidor rymmas, därför är förrådet tilltaget så att skidorna är enkla att hänga längs väggen tillsammans med renfällar, eldfat och så vagnen såklart. Vintertid används vagnen med skidor istället för hjul.

Transportera skidorna rätt

Transportera skidorna rätt

När du lastar skidorna i din takbox eller på annat sätt förvarar skidorna under transport till och från din fjällstuga så är det bäst att använda straps med kardborre. ”Det förhindrar att skidorna rör sig mot varandra vilket kan ge skador på kanter och belag” tipsar Frida.

Groventré med stil och funktion

Frida anpassade sitt Harmoni för att få plats med det liv hon ville leva i fjällen. Groventrén är tilltagen i husritningen, och på golvet ligger samma vackra klinker som i den stora hallen. I groventrén finns utrymme för handskar, mössor och hjälmar tack vare inredning från Permia och i hallen är förvaringen platsbyggd för att rymma fler ytterkläder och smart inbyggd bänk som behövs för att knyta skor eller hjälpa små barn på med kläder.

Beställ katalog