Bra Hus - en stolt hustillverkare sedan 1903

När du väl bestämt dig för att bygga ditt eget hus vill du såklart att det ska bli ett bra hus. Vårt namn är därför ingen tillfällighet. Vi tillverkar riktigt bra hus – med kvalitet, passion och omtanke. Det märker du direkt när du kommer in i ett Bra Hus och känner stabiliteten, tystnaden och tryggheten som omsluter dig.

Då vet du att du har kommit rätt!

Det är ingen slump att vi tillverkar bra hus. Ordet kvalitet har suttit fastspikat i väggarna sedan 1903 när Reinhold Hedlund startade sitt sågverk i Furudal. Då lades grunden till familjeföretaget Bra Hus – en trähustillverkare som skapar unika hem där människor trivs.

Vi har fortfarande vårt sågverk kvar som levererar material till vår husfabrik och vi har fortfarande hjärtat kvar i den dalabygd där vi en gång startade.

I dag är vi inne på fjärde generationen Hedlund. Familjetraditionen innebär överföring av kunskap kring vår unika konstruktion från generation till generation.

På köpet får du det moderna och innovativa tänkandet som funnits med sedan starten – och kvaliteten förstås.

Med kvalitet syftar vi på det som skapar förutsättningen för att huset håller formen över tid, det vill säga råvaran och hur den förädlas av vårt kunniga yrkesfolk.

Vår lokalisering i mellersta Dalarna innebär att vi finns vi i det område i Sverige där gran och tall växer precis lagom fort för att få den absolut bästa hållfastheten och tätheten. För oavsett vilka materialval du gör, är det oundvikligt att virkeskvaliteten är avgörande. Det är när du flyttar in som du upplever att det är ett Bra Hus!

 

Följ oss på sociala medier

Inspiration från våra huskunder

Beställ katalog